Assortiment noten

In ons notenassortiment kunt u ons aanbod vinden. Alle soorten noten zijn verkrijgbaar op aanvraag. Hier staan echter de meeste bekende afgebeeld met enkele eigenschappen daarbij vermeld. Dit is ons vaste assortiment noten. Mocht u op zoek zijn naar een bepaalde noot of mix, dan kunt u dit aanvragen middels het contactformulier of telefonisch.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn zeer gezonde noten. Ze zorgen voor een gezond hart en sterke spieren en zenuwen. Ook zijn ze suikerarm, waardoor deze cashewnoten uitermate geschikt zijn voor diabetespatiënten. Als laatste bevatten deze noten van nature ijzer, dat helpt voor een goede doorstroming van de aderen. Kortom: een gezonde noot.

 

Cashewnoten zijn verkrijgbaar in de volgende mogelijkheden:

- Ongezouten en ongebrand

- Gezouten en ongebrand

- Ongezouten en gebrand

- Gezouten en gebrand 

 

Pinda's

De pinda hoort eigenlijk niet thuis in dit rijtje, want het is een peulvrucht. Desondanks vinden de meeste mensen het toch een (soort) noot, waardoor hij wel hier afgebeeld staat. Pinda's worden veel gebruikt om zo op te eten. Daarnaast zijn er veel producten, waarin pinda's verwerkt zit, zoals borrelnoten en M&M's. Pinda's verbeteren je weerstand en houden je cholesterol laag. Naast de gewone pinda's zijn er ook vliespinda's en doppinda's verkrijgbaar

 

Pinda's zijn verkrijgbaar in de volgende mogelijkheden:

- Ongezouten en ongebrand

- Gezouten en ongebrand

- Ongezouten en gebrand

- Gezouten en gebrand 

 

 

Macadamia's

Macadamia's lijken iets op de hazelnoot. Deze noot heeft een lichte kleur aan zowel de binnen- als buitenkant. Door de combinatie van calcium en fosfor die deze noot bevat, is hij erg goed voor je tanden en botten. Macadamia's bevatten antioxidanten. 

Over de smaak van deze noot valt niet te twisten: lekker. Je hoeft geen notenliefhebber te zijn om deze noot te eten!

 

Macadamia's zijn alleen zoals afgebeeld verkrijgbaar

Amandelen

Amandelen zijn één van de gezondste noten die er bestaan. Zo bevatten amandelen een rijke dosis aan vitamine E. Dit versterkt de zenuwen en rode bloedcellen. Ook zijn amandelen vezelrijk, dat op zijn beurt weer een positief effect heeft op de darmen. Daarnaast is deze noot geweldig lekker van smaak. Amandelen worden veel gebruikt door bakkers als versiering van taarten en dergelijke.

 

Amandelen zijn verkrijgbaar in de volgende mogelijkheden:

- Wit

- Bruin

- Schaafsel

- Meel

Paranoten

Paranoten zijn noten van een groter formaat. Deze noten bevatten veel gezonde vetten. Paranoten zijn een geliefde noten onder de sporters, aangezien paranoten goed zijn voor je botten en tanden. Wel adviseren wij om deze noot met mate te eten. Dit, omdat paranoten een hoge dosis seleen bevat en dat kan leiden tot vermoeidheid.

 

Paranoten zijn alleen zoals afgebeeld verkrijgbaar.

 

Hazelnoten

Hazelnoten zijn bekende noten, welke veel gebruikt worden voor het maken van (hazelnoot)pasta. Daarnaast wordt deze noot veel gegeten als tussendoortje of in combinatie met wat zoets, zoals studentenhaver. Hazelnoten bevatten veel mineralen, zoals ijzer, calcium, magnesium en fosfor. Hierdoor is de hazelnoot geliefd onder vele mensen.

 

Hazelnoten zijn verkrijgbaar in de volgende mogelijkheden:

- Wit

- Bruin

 

Pecannoten

Pecannoten lijken qua uiterlijk op de walnoten. Echter is de smaak wel degelijk anders. Pecannoten worden veel gegeten door de yoghurt of een salade. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo eten of in een notenmix. Deze noot is een relatief zachte noot, waardoor deze gemakkelijk te kauwen is. 

Pecannoten worden veel gebruikt door mensen die op hun gewicht willen letten. Zo bevatten ze veel eiwitten en vezels, dat je langer een vol gevoel geeft. 

 

Pecannoten zijn alleen zoals afgebeeld verkrijgbaar.

Pistache

Pistachenoten zijn zoals de meeste andere noten ook gezond voor de mens. Zo beschikt deze noot over veel vitamine E. Daarnaast helpt ook voor diabetes patiënten om dit beter onder controle te krijgen. De pistache is ook gezond voor het hart, doordat deze noten het cholesterolgehalte verminderd.

 

Pistache zijn verkrijgbaar in de volgende mogelijkheden:

- In dop

- Gepeld

Walnoten

Walnoten weleens omschreven als een stukje hersenen qua uiterlijk. Nu wordt men met het eten hiervan niet meteen slimmer, maar het is wel degelijk een goede noot om te eten. Walnoten zorgen voor een goede nachtrust en verlaagt de cholesterol. Daarnaast is het een geschikte noot om mee op gewicht te blijven en zorgt het voor sterkere botten.  

 

Walnoten zijn verkrijgbaar in de volgende mogelijkheden:

- In dop 

- Gepeld